header-03 med tekstUtleie av lavvoer, bord/stoler, varme, gulv, lys, mm. til ditt selskap, festivaler, messer, stunts o.l.

Artikkelvisninger
194145

 

Da har Utvalg for drift og utviking bestemt at det ikke blir mer Lavvo-liv på Bergehomman. Naboaksjoner har dessverre protestert på videre drift og “alt det førte med seg”. Hva “alt det førte med seg” betyr vites ikke.

 

Bildet kan inneholde: fjell, utendørs og naturNoen tilbakeblikk

Med tre mot to stemmer ble klagen på tidligere vedtak om inntil syv års midlertidig endring til næringsformål, vedtatt. Så kan man si at det kanskje er et paradoks at personer som selv driver turistrettede virksomheter på Ljosland var en av det tre.

 

Begge

  DSC00791 DSC00609

 

Dette var en sosial møteplass hvor hyttevenner og naboer tok med seg besøkende for å slappe av i litt uvanlige, unike omgivelser. Oftest kom gjestene og slo seg ned ved forskjellige bord, men endte gjerne opp med å samle seg i større grupper. Mange nye bekjentskaper ble etablert, og noen gamle funnet igjen. De fleste tuslet hjem til sine respektive hytter i ti-ellevetida, de skulle gjerne på skitur dagen etter. Det var sjelden åpent så lenge som til midnatt. Og bare lørdager og litt i feriene.Bildet kan inneholde: 2 personer, folk som sitter og innendørs Bildet kan inneholde: 4 personer, personer smiler, folk som sitter

 

Vi tilrettela og arrangerte jubileer og andre sammenkomster med hvite duker og stettglass og cateret middag fra Ljosland Fjellstove. Teamwork/nettverksbygging for næringslivet hadde vi og mange forspørsler om leie og arrangementsplanlegging.

Selv kommuneadministrasjonen fant det opportunt å arrangere sin årsfest hos oss. I den sammenheng ble jeg tildelt kommunens slipsnål og mansjettknapper som et bifall til ideen og gjennomføringen.

 

Dekket bord 1DSC00495 DSC00494

 

Vi arrangerte Skoræ-dagene, en friluftsfestival for hele familien i månedskiftet august/september; friluftlivets uke. Vi hadde på trappene “Unne dammen - gladmat på Ljosland” andre helg i juni, men byråkratiet og helseprobleme gjorde at vi aldri kom igang med dette.

 

 

1 Charlotte og Peter i lavvo

Vi hadde arrangementer med Peter Wemö/Charlotte Quale (Cornelis Vreeswiijk), Lars Martin Myhre, Jan Engervik, smoi-aften med “Linda Eide-stjernen", Nils Reidar Christensen, Andy the Candy, Ole Aa. Brattfjord + endel andre.

Besøket var bra og trivselsfaktoren høy.

Det var dristige tiltak, for vi visste aldri hvordan vær og føreforhold kunne bli når vi booket flere måneder i forveien. Og drama ble det også av og til

 

 

Skoræ-dagene samlet utrolig mye folk. Mange aktiviteter for de minste, med hesteridning, natursti, laserskyting, eventyrtelt, mm. Mye god mat hadde vi også, på grill, i gryte, på plate og i panne. Uten et fast tilholdssted med strøm og vann, og tillatelser er det ikke mulig å drive noe av dette.

 

 Bildet kan inneholde: 2 personer, folk pÃ¥ scenen og gitarPublikum scene PA040734

  

Den planerte tomten ved infotavlen har blitt påkostet flere hundre tusen, i tillegg til enda flere hundre tusen i installasjoner. Forrige vinter ble dessverre mye ødelagt av været - nye ca. pluss hundreogfemti tusen i tillegg til arbeid og reparasjoner. Det er gjerne sånn at man er avhengig av vann/avløp/toaletter og strøm, dersom man skal drive en slik aktivitet. Men tomten hadde blitt solgt umiddelbart dersom det kom en kjøper.


 Bildet kan inneholde: mat og innendørs  Bildet kan inneholde: mat og innendørs  Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

 


Det var ingen gullgruve i seg selv, men bidraget med et møtested utenfor løypa hadde synergier som gav et incitament til å bygge hytte i dette området på Ljosland vest. Og folk satte pris på oss og Lavvo-liv. Et godt måltid, tilberedt on-line og kultivert inntak av hele 42 ølsorter er et greit vinkart. Ikke akkurat noe vi ble rike av, men en god "driver" for å holde på.

  

Bildet kan inneholde: 1 person, smiler, sitter, spiser, mat og innendørs Bildet kan inneholde: 8 personer, personer smiler, folk som sitter, bord, innendørs og mat

 


Vi hadde direktesending på radio om godkjenning av "glosteik på røykfri innegrill", med fagpanel og hele sulamitten. Vi ble "godkjent".


Det var beint fram koselig, Ingen fyll og spetakkel, ingen økt trafikk, ingen støy og ingen lukt - og ingen svar på hva “alt det førte med seg” betydde.

 

 

Bildet kan inneholde: himmel, fjell, snø, utendørs og natur

 

Lars Martin Myhre, gitaristen og låtskriveren til Odd Børretzen, sa han hadde spilt på mange merkelige plasser. Men dette var det galeste.

 

Bildet kan inneholde: 1 person

 

 

Vi, Tove og jeg vil takke alle som kom og koste seg hos oss. At noen uten vesentlig grunn skal kunne legge ned et positivt tiltak som ikke var til sjenanse for noen høres merkelig ut. Men sånn er det i en gjennomregulert lovverk. Nå får vi se, kanskje blir Thailand neste stoppested.

 

 

 

face-plakat

Lavvo-liv på Bergehomman

Aktivitetskalender

Våre samarbeidspartnere:

 Fjellstovelogo

 - - ooo - - 

Ljoslandshytta logo

- - ooo - - 

 Tentipi

  Anbefalte nettsider:

                                                       The Stunning Tents Company

    

 

  Anbefalte facebooksider:

  Vakre Ljosland

Eikerapen-Gjestegaard

Snefrids Hus

 

BUTIKK

Anbefalte produkter

 

Muurikka sommerkjøkken

Muurikka sommerkjøkken

Sommekjøkken Gass komplett fra 

kr. 3 895,-

Last ned katalog 

 

 

HeatPal5100Origo HeatPal

Transportabel oppvarming

kr. 1 564,-

_

 

Hekla bålkasse Hekla bålkasse

Transportabel bålplass 

max: kr. 914,-

mini: kr. 625,-

_

 

Thundra Grill

Bilde 3

Fra kr. 8 657,-

Last ned katalog! 

 

Bestill her!

 

 

 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Webløsning ©2013 av Salit basert på Joomla