header-03 med tekstUtleie av lavvoer, bord/stoler, varme, gulv, lys, mm. til ditt selskap, festivaler, messer, stunts o.l.

Artikkelvisninger
293074

 

 

Duker

Solens UV-stråler
Våre imprignerte duker er UV-stabiliserte. Våre bp-duker med en 50/50 blanding av bomull og polyester er svært motstandsdyktige mot sol, sammenlignet med tilsvarende bomullsduker. På tross av dette bør man forsøke å unngå unødvendig soleksponering av teltduken p.g.a. bomull og de fleste nylontyper (t.o.m. UV-beskyttede) degraderes av solens UV-lys.

Rifter
Alle som har forsøkt å få hull på en pose chips vet hvor vanskelig dette kan være, og hvor lett hullet i posen utvider seg når man først har fått et lite hull. Dårlige teltduker vil og oppføre seg slik. Kvalitetsvarer derimot har kjennetegnes ved at et lite hull ikke får lov å utvide seg om uhellet først har vært ute. For å motvirke at et hull/en revne utvider seg har Tentipi fire ulike punkter:

  1. De imprignerte bp-dukene har 50% polyesterinnblanding, hvilket øker styrken betydelig.
  2. Silikonbelegget gir alene 2-3 ganger høyere styrke enn duker behandlet på annen måte.
  3. Våre aller letteste duker er konstruert med ripstop teknikk. Dette innebærer at forsterkningstråder er ved inn i et rutemønster i duken. Eventuelle hull/rifter stoppes av disse forsterkningen, samtidig blir duken ikke for tung.
  4. Fibrenes materiale og kvalitet er avgjørende. I billige bomullsduker anvendes korte fibre, som gir lav styrke. Vi anvender duker med lengre bomullsfiber. For duken på Safir lätt har vi valgt «high-tenacity» polyamid. Dette er en nylonsort med en annen molekylstruktur, som gjør fibrene mer enn dobbelt så sterke som vanlig nylon.

Slitestyrken varierer enormt mellom teltene de ulike teltene i markedet. Det er faktisk vanlig å anvende duker som kun har 1/6 av slitestyrken til våre beste duker!

Regn
For å gjøre en duk vanntett kan man velge mellom følgende alternativer:

  1. Duken behandles med imprignering, som inneholder et middel som øker spenningen i overflaten av duken. Dette hindrer vanndråpene fra å trenge igjennom overflaten og inn i duken.
  2. Duken behandles med et belegg som er helt vanntett. Avgjørende her er hvor godt forankret dette belegget er i de underliggende fibrene i duken. Selv de billigste dukene kan være relativt tette når de er nye, men etter en tids bruk vil forskjellen bli tydeligere.

Kondens
Imprignerte duker ventilerer ut kondensen raskt. Overflatebehandlende duker gjør det ikke. Den som ønsker å kjøpe en teltduk av et lettvektsmateriale og uten innertelt kan klare seg ganske bra under visse forhold. F.eks. i et skogsmiljø, der vinden ikke kommer til å rive i teltduken, renner kondensen problemfritt ned til bakken langs duken. Ved tørt vær pleier kondens ikke å være noe problem. Et innertelt er allikevel alltid å foretrekke.

Konklusjon
Med alle disse problemstillingene og fellene i tankene, har vi valt de duker som på den beste måten tilfredsstiller våre ulike krav og behov.

Garanti
Garanti mot materialfeil gis på duken ifht. hvert enkelt lands gjeldende kjøpsbetingelser. 12 måneders regntetthetsgaranti. Legg merke til at en imprignert duk, uten overflatebehandling ikke er garantert regntett i kombinasjon med hard/sterk vind. Dette p.g.a. at regndråpene da treffer overflaten på duken med en så stor hastighet at de iblant overvinner imprigneringens vannmotstand. Garantien dekker heller ikke skader forårsaket av et ulykkestilfelle, feilaktig/uvøren håndtering eller ved normal slitasje eller påvirkning fra solens UV-stråler.

 

Les mer teknisk info >>

 

face-plakat

Lavvo-liv på Bergehomman

Aktivitetskalender

Våre samarbeidspartnere:

 Fjellstovelogo

 - - ooo - - 

Ljoslandshytta logo

- - ooo - - 

 Tentipi

  Anbefalte nettsider:

                                                       The Stunning Tents Company

    

 

  Anbefalte facebooksider:

  Vakre Ljosland

Eikerapen-Gjestegaard

Snefrids Hus

 

BUTIKK

Anbefalte produkter

 

Muurikka sommerkjøkken

Muurikka sommerkjøkken

Sommekjøkken Gass komplett fra 

kr. 3 895,-

Last ned katalog 

 

 

HeatPal5100Origo HeatPal

Transportabel oppvarming

kr. 1 564,-

_

 

Hekla bålkasse Hekla bålkasse

Transportabel bålplass 

max: kr. 914,-

mini: kr. 625,-

_

 

Thundra Grill

Bilde 3

Fra kr. 8 657,-

Last ned katalog! 

 

Bestill her!

 

 

 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Webløsning ©2013 av Salit basert på Joomla